Себастиан Фетел опита да запази спокойствие, но естествено не бе  особено щастлив от развръзката в домашното си състезание. 

Германецът бе начело и изглеждаше, че ще увеличи аванса си пред Люис Хамилтън в класирането преди дъждът да обърка сметките му. Пилотът на Ферари остана със сухи гуми на леко влажното трасе, както и останалите от лидерите, но допусна грешка, удари се в стената и отпадна, с което подаби победата на големия си конкурент. 

„Не мисля, че направих голяма грешка, но очевидно последствията от нея са сериозни. Все пак няма как да не сме разочаровани от случилото се, но не мисля, че няма да мога да спя заради това в следващите дни“ коментира Фетел, който вече изостава на 17 точки от Люис. 

„Разбира се нямахме нужда от дъжд, защото всичко вървеше добре, но все пак имаме силна кола, така че всички в отбора продължаваме да бъдем уверени. Това бе просто един от онези моменти. Сбърках и се извинявам за това на отбора, защото момчетата свършиха отлично всичко. Държах успеха в ръцете си, но една малка грешка доведе до голямо разочарование“ добави той.