Люис Хамилтън се размина с предупреждение и запази драматичната си победа в Гран При на Германия. 

Британецът стартира 14-и, но успя да финишира на върха, след като лидерът Себастиан Фетел допусна грешка и отпадна, излизайки от пистата, когато заваля. 

Хамилтън бе повикан да дава обяснение защо е преминал през тревата, когато не се разбра с отбора си дали да влезе за смяна на гуми, но в  крайна сметка запази триумфа си, като дръпна със 17 точки в класирането. 

„Това бе невероятно емоционален ден. Никой не иска да бъде привикан от стюардите, но в крайна сметка всичко завърши добре“ заяви Люис, на когото бе наложено предупреждение, защото от отбора са признали, че е станало объркване дали да остане на пистата или не, нарушението е зад кола за сигурност и е нямало опасност за другите пилоти. 

„Това е една от най-големите ми победи и никога не съм имал състезание като това. Разбира се грешката на Себастиан ни помогна, но аз не спрях да вярвам и продължих да натискам до последно. Целта е винаги да се стремя да давам най-доброто, на което съм способен и да контролирам това, което зависи от мен“ изтъкна щастливият пилот на Мерцедес.