Ред Бул няма намерение да привлича Фернандо Алонсо на мястото на Даниел Рикардо, обяви босът на отбора Кристиан Хорнер. 

Преди дни австралиецът неочаквано обяви, че от новия сезон ще кара за Рено и напуска Биковете, които в момента са без втори пилот. Мнозина смятаха, че двукратният световен шампион може да замени Рикардо, но това няма да се случи. 

„Уважавам много Фернандо и той без съмнение е фантастичен пилот. Смятам обаче, че където и да отиде той носи известен хаос, така че не мисля, че за нас ще бъде правилно, ако дойде тук” каза Хорнер. 

„Нашата идея е да продължим да инвестираме в млад талант, отколкото да заложим на пилот, който очевидно е в края на кариерата си. Със сигурност ще обмислим внимателно всички опции. Фетел, Верстапен, Рикардо, Сайнц, Гасли, всички те са продукти на нашата програма и последните двама определено са много бързи, така че ще вземем най-доброто решение за отбора” добави той. 

В същото време съветникът в тима др. Хелмут Марко категорично отхвърли информациите, че Верстапен не иска за съотборник Сайнц, който е спряган и за Макларън. Двамата бяха съотборници в Торо Росо, но отношенията им не са добри, което доведе до слухове, че холандецът ще наложи вето за привличането на испанеца, които обаче бяха отречени.