Себастиан Фетел запазва увереност, че след подновяването на сезона във Формула 1 може да направи обрат в битката за титлата. 

За мнозина Ферари имат по-добра кола от Мерцедес в момента, но две лоши състезания в края на юли, при които първо отпадна, а след това завърши втори, оставиха германеца на 24 точки от Люис Хамилтън. Той обаче остава спокоен. 

„Непрекъснатите обрати са част от играта. Понякога нещата се развиват в наша полза, друг път не. Като цяло има постоянство в представянето ни, но наистина грешката в Германия ни струваше скъпо, въпреки че тя бе минимална. Това обаче е част от играта” заяви Фетел. 

„Няма как да върнем времето назад. Станалото-станало. Очевидно разочарованието е голямо, но продължавам да бъда уверен, че имаме силен автомобил, с който можем да вземем предимство във втората част от сезона. Миналата година загубихме титлата, защото в последните състезания не бяхме достатъчно бързи. Сега колата е по-ефективна, по-силна и с още потенциал, който можем да извлечем от нея. Ще видим какво ще стане, но съм сигурен, че ще бъде вълнуващо” добави той. 

Битката за титлата се подновява в края на другата седмица, когато е Гран При на Белгия на пистата „Спа”, където Фетел има 2 победи, но Скудерията не е печелила от 2009-а година, когато триумфира Кими Райконен.