В Мерцедес останаха неприятно изненадани от доминиращата победа на Себастиан Фетел на „Спа”, която разкри, че предимството на Ферари е наистина сериозно. 

И ако от Сребърните стрели отдавна твърдят, че Скудерията има по-силен двигател от техния, то за боса Тото Волф нещата са още по-неприятни. 

„Гледайки състезанието видях, че имаме много дефицит и то не само по отношение на мотора. Да, ние сме силен отбор, но имаше очевидни слабости, които повлияха на представянето ни” обясни шефът. 

„Видя се, че нямахме достатъчно скорост, а и по отношение на сцеплението не бяхме на ниво. В момента това бих определил като двете ни основни слабости. Освен това в сравнение с конкурентите износихме най-бързо гумите, което също не е добре” добави Волф. 

„От Ферари имат предимство по отношение на мощността. Това се видя на правите и на излизане от завоите. Ние пък имахме проблеми в първия завой, което може би бе и решаващото в първата обиколка. Имаме обаче възможност да ги доближим, ако разберем как да бъдем максимално ефективни. Ясно е обаче, че няма откъде да намерим предимство от 3-4 десети” каза още той.