Босът на Мерцедес Тото Волф неочаквано се изказа в подкрепа на конкурента Себастиан Фетел, който би критикуван остро след Гран При на Италия. 

Мнозина смятат, че германецът има най-добрата кола  в момента, но изостава на 30 точки от Люис Хамилтън, след като на Монца удари лидера на Сребърните стрели, завъртя се и макар и да стигна до 4-ото място не бе доволен, тъй като британецът триумфира. 

Анализаторите веднаха обявиха, че Фетел се поддава на напрежението, но Волф не е напълно съгласен с тези мнения. 

„Вярно е, че не съм неутрален, но за мен така или иначе Люис е най-добрият пилот през последните години. Въпреки това смятам, че критиките към Фетел не са напълно справедливи“ заяви Волф пред „Ди Велт“. 

„Той има амбиция да печели и е готов да го направи с необходимата агресия. Това изисква доста кураж и неговият начин на каране просто понякога води до сблъсъци. Не трябва обаче да забравяме, че спечели 4 световни титли“ добави босът, който не се успокоява от аванса на неговия състезател. 

„Във високо технологичния свят на Формула 1 нищо не се решава само линейно и рационално, а и благодарение на късмета, малшанса и съвпадението“ изтъкна Волф, чийто тим отново изглежда ще бъде аутсайдер за Гран При на Сингапур, където Ферари и Ред Бул се очаква да бъдат много силни.