Бъдещият пилот на Ферари Шарл Льоклер оптимистично заяви, че се надява да получи възможност да се състезава със Себастиан Фетел. 

Философията на Скудерията обикновено включва ясно изразен лидер и пилот, който да му помага, но младокът смята, че това сега може и да се промени. 

Вероятно има и своите основания, тъй като самият факт, че Черните кончета решиха да заложат на толкова млад пилот вместо на Кими Райконен предполага, че търсят нещо различно или най-малкото се оглеждат за наследник на Фетел. 

„Мисля, че във всеки отбор в началото на сезона пилотите са с еднакъв статут и едва с напредването на кампанията нещата се променят, когато единият се бори за титлата, а другият не. Затова аз вярвам, че ще ни оставят да се състезаваме поне в началото на годината“ заяви Льоклер. 

„Много хора се питат дали съм готов или не да карам за Ферари. Не мога да кажа дали е така, но мисля, че ако си добър в една кола, значи можеш да се справиш и в друга. Люис е пример за това. Опитът разбира се е предимство и ако догодина не постигна резултатите, които се очакват от мен, тогава ще е съвсем нормално да загубя мястото си във Ферари. Имам още да уча, но съм сигурен, че ще бъда още по-добре подготвен за следващия сезон“ добави той.