Себастиан Фетел опита да запази спокойствие и заяви, че случилото се в квалификацията преди Гран При на Сингапур не отговаря на действителността. 

Германецът ще стартира трети на „Марина Бей”, след като остана на цели 6 десети от конкурента си Люис Хамилтън, спечелил полпозишъна благодарение на фантастична обиколка. 

„Разликата изглежда голяма, но не мисля, че е реална. Разбира се при нас нещата не се получиха така, както искахме. Можехме и трябваше да се справим по-добре разбира се. Не говорим за катастрофа, но все пак сме разочаровани, тъй като очаквахме да спечелим полпозишън” заяви Фетел. 

„За съжаление нещата не се развиха в наша полза, но все пак утре ни предстои състезание и трябва да забравим за случилото се. Не смятам, че трафикът бе виновен. И двете ми бързи обиколки не бяха добри. Като цяло обаче разликата в представянето между трите отбора е много малка, така че ще видим какво можем да постигнем” добави той. 

В същото време Хамилтън бе на Седмото небе. „Уау! Победната ми обиколка бе истинска магия. Направо не знам откъде дойде, но просто всичко се получи идеалн Фантастично е и съм благодарен на отбора” заяви британецът, който за 79-и път ще стартира от първа позиция в кариерата си.