Люис Хамилтън очаквано бе изключително щастлив, след като отново победи Ферари на трасе, което се считаше изключително неудобно за Мерцедес. 

Още в събота обаче той направи фантастична обиколка, за да спечели полпозишъна, което до голяма степен се оказа и ключово за успеха, след който увеличи преднината си на 40 точки пред Себастиан Фетел. 

„Идвайки тук знаехме, че Ред Бул ще бъдат много силни, както винаги са били през последните години. При Ферари е същото, така че ни трябваше нещо специално, за да можем да ги изпреварим. Едва ли някой смяташе, че подобно нещо е възможно, но ето че спечелихме и това е изключително важен момент за нас като отбор“ заяви Хамилтън. 

„Наистина не вярвах, че след състезанието ще имам аванс от още 10 точки. Затова съм много благодарен на отбора за усилията и за работата, която свърши“ добави британецът, който спечели 4  от последните 5 старта. 

„Мисля, че се подобрявам. Все още успявам да науча нови неща за колата. Не трябва обаче да се отпускаме и да променяме подхода си, а да продължим да се стремим да се развиваме и да разбираме гумите. Мисля, че сме по-единни отвсякога и това е страхотно“ каза още Люис.