С привличането на Шарл Льоклер от следващия сезон във Ферари показват, че мислят за бъдещето, твърди бившият собственик на отбор от Формула 1 - Еди Джордън. 

От Скудерията изненадаха мнозина, решавайки да заложат на младия пилот на мястото на опитния Кими Райконен, но за Джордън това не е лишено от смисъл. 

„Те решиха да бият шута на Кими Райконен и да го заменят с фантастичния млад пилот на Заубер, който обаче се съмнявам, че ще спечели толкова точки през следващия сезон, колкото финландеца“. 

„Дали обаче той може да бъде световен шампион в бъдеще? Абсолютно. Вероятно във Ферари мислят за ерата след Фетел. Шарл бе избор на бившия шеф на отбора Серджо Маркионе, който за съжаление почина през юли. Новият бос се съобрази с това решение, въпреки натиска“ заяви Джордън, който не смята, че Фетел има шанс за титлата след случилото се в Сингапур. 

„Всичко свърши. Това бе огромен удар в сърцето на Ферари, истински шок. Те объркаха много неща, а стратегията им бе направо потресаваща“ изтъкна колорният ирландец.