Себастиан Фетел отново обяви, че Ферари няма от какво да се притеснява за последните 6 състезания през сезона, но и изтъкна, че никога не е вярвал в голямото предимство срещу Мерцедес. 

Германецът претърпя нов удар в Сингапур, където се очакваше да спечели задължително, но остана едва трети и Люис Хамилтън дръпна вече с 40 точки пред него в класирането. Въпреки това той опита да запази спокойствие. 

„Люис каза, че не е очаквал да се откъсне с още 10 точки точно в Сингапур, а и ние не очаквахме да загубим по този начин. Предвид състезанието обаче, стана напълно ясно защо се получи така“ каза Фетел. 

„Очевидно има още много точки да се печелят, но аз никога не съм вярвал, че имаме най-бързата кола, както се говори. Просто зная, че имаме много добър автомобил. Като цяло смятам, че скоростта е налице, но и в квалификацията, и в състезанията силите са изравнени“ добави той. 

„Сега има две поредни състезания, но не мисля, че има писти, от които да се притесняваме. В Русия условията са подходящи за нас и като цяло колата се справя добре навсякъде, което е много важно, така че няма от какво да се притесняваме“ каза още Себ.