Себастиан Фетел има една сериозна слабост и тя е, че прави глупави грешки. Това обяви легендарният инженер Ейдриън Нюи, който добре познава германеца от работата им в Ред Бул. 

Според него именно това може да струва титлата на Себ, чийто шансове до края на сезона задължително минават през технически проблем за Люис Хамилтън и негово отпадане. 

„Той работи невероятно здраво и дори понякота е прекалено критичен към себе си. Ако обаче има  слабост тя е, че понякога прави глупави грешки, които се случват под въздействието на емоциите“ заяви Нюи. 

„Когато е начело в състезанието е почти непобедим. В директните дуели обаче, понякога се подхлъзва.  В крайна сметка хората се справят по различен начин с напрежението, а за един пилот е още по-тежко, защото той носи отговорност не само за себе си, но и за отбора“ добави той. 

„Понякога на пилотите не им пука. Вземете за пример Кими Райконен и Мика Хакинен. Има обаче и други, които в края на сезона усещат сериозен натиск, особено ако се борят за титлата. Мисля, че за да спечели Себ титлата, се нуждае от поне едно отпадане на Люис. В противен случай ще е направо невъзможно“ каза още Нюи.