Италианецът Антонио Джовинаци ще партнира на Кими Райконен в Заубер през следващия сезон, обявиха от отбора. 

Маркус Ериксон ще остане в тима, но като трети пилот и посланник на марката, а както е известно другият пилот Шарл Льоклер ще премине във Ферари. 

„Това е сбъдната мечта и огромно удоволствие да се състезавам за този отбор. Като италианец за мен голяма чест да представям такава марка-икона като Алфа Ромео и съм благодарен за възможността, която получавам. Мотивиран съм и нямам търпение да започна да работя в стремежа да постигнем добри резултати“ каза Джовинаци. 

Младокът също е част от програмата на Ферари за млади пилоти, като през миналия сезон записа две състезания за Заубер, на мястото на Паскал Верлайн, а сега ще започне първата си пълна кампания във Формула 1. 

„Първо подписахме с Кими Райконен, който е изключително опитен пилот и ще помогне за развитието на колата ни и прогреса на тима. Сега можем да приветстваме Антонио Джовинаци, който ще заеме мястото на Шарл Льоклер, който имат сериозен потенциал и ще ни помогне да продължим да прогресираме“ заяви босът на отбора Фредерик Васьор. 

При това положение 4 отбора остават без яснота относно пилотите си за догодина, като това са Торо Росо, Форс Индия, Хаас и Уилямс.