Себастиан Фетел иска да говори лично с Макс Верстапен относно инцидента между двамата в Япония, който го остави без шансове за подиума. 

Германецът опита атака на завоя „Спуун“, която според него е била съвсем резонна, докато повечето анализатори са на мнение, че опитът му е бил доста оптимистичен. 

Фетел обвини холандеца за удара, докато в типичния си стил Макс заяви, че не е можел да направи нищо, тъй като не е имало никакво място. Себ обаче явно няма да остави нещата така. 

„Той е бърз, но не може да се връщаш на пистата така, както го направи при ситуацията с Кими. Не искам обаче да си говорим през медиите. Предпочитам лично да споделим мненията си, когато дойде подходящият момент“ заяви той и продължава да е категоричен, че атаката му е била оправдана. 

„Колко пъти можеш да изчакаш? Аз също се състезавам, не само той. Всъщност аз съм конкурента на лидера. Макс губеше батерията си, докато моята бе съхранена, така че имах скорост. Мястото не е обичайно за изпреварване, но бяхме един до друг и докато аз направих всичко по силите си, за да избегна контакта, когато той започна да се приближава къде трябваше да отида?“ добави германецът. 

„Проблемът бе, че когато видя, че съм до него, той пусна спирачката и опита да подаде газ, а това бе грешно, защото по този начин нямаше как да вземе завоя. Беше необходимо да гледа и пистата и да опита да завие, а той не го направи“ каза още Фетел.