Докосващият петата си световна титла във Формула 1 Люис Хамилтън изрази съжалението си, че битката няма да продължи до последния старт в Абу Даби. 

Британецът доминира сериозно напоследък и след 6 победи в 7 състезания, съчетани с проблемите и спадът при Ферари, се нуждае от 8 точки повече от Себастиан Фетел в Остин, за да бъде шампион и на теория 3 старта преди края. 

„След битката на Монца наистина вярвах, че всеки един старт ще бъда такъв и щях да се радвам всичко да се реши в последното състезание. Ферари бяха много силни, но напоследък представянето им се влоши. В крайна сметка моето желание е да гледаме състезания като това в Италия, но за съжаление не се получи така” заяви Хамилтън, който нямаше никакви проблеми на „Сузука”. 

„Естествено обаче не бих искал по този начин да отнема заслугите на отбора и страхотната работа, която момчетата свършиха. Всички сме много щастливи, но признавам, че спадът при тях бе много неочакван. Себастиан би могъл да обясни, но нашата цел през цялото време бе да извлечем максимума всеки път. Продължихме да натискаме и да работим здраво, което донесе резултати” добави той.