Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов също се присъедини към критиците на Себастиан Фетел като заяви, че германецът може да напише книга със заглавие „Как да загубиш титлата”. 

Канадецът също смята, че атаката на германеца срещу Макс Верстапен е била недобро обмислена и именно тези прибързани действия различават Фетел от Люис Хамилтън. 

„Той бе твърде назад, когато опита да направи изпреварването. Макс естествено не можеше да му каже просто „заповядай”. Фетел не направи нещо мръсно, просто рискува много. През тази година той може да напише книга озаглавена „Как да загубиш титлата” заяви Вилньов. 

„Ключовата разлика между него и Хамилтън е, че Люис първо обмисля ситуацията преди да предприеме агресивната атака. В последното състезание се видя, че Фетел се е примирил с това, че не може да спечели” добави той, но също така смята, че и Ферари носи вина за случилото се. 

„Не е лесно да се разбере Ферари. След допуснати грешки те така и не успяха да се върнат на победния път и това наистина е трудно за приемане, когато всичко вървеше толкова добре за тях”.