Грешките на Себастиан Фетел вече не са случайни и германецът явно не е във форма. Това обяви техническият бос на Формула 1 Рос Браун, който преди години бе в основата на доминацията на Михаел Шумахер и Ферари. 

Надеждите на феновете на Скудерията бяха, че през този сезон четирикратният световен шампион ще върне Черните кончета на върха, но това няма да се случи заради поредица неточности на пилота. 

В Остин той отново се провали, след като първо получи наказание от 3 места и стартира едва 5-и, а след това се удари с Даниел Рикардо, завъртя се и макар и да стигна до 4-ото място на края, загуби още 3 точки срещу Люис Хамилтън, който се нуждае от само 5, за да триумфира в Мексико. 

„Не искам да притискам Фетел, но тези инциденти явно не са случайни. Те просто показват, че Себастиан не е във форма. Шансовете за титлата от известно време са само математически. Във Ферари трябва да мислят как да накарат германеца да покаже таланта си“ заяви Браун. 

„В петък той допусна неточност, след като не намали при червени знамена и това му донесе наказание. След това се замеси в поредна катастрофа, като се удари с Рикардо и загуби много позиции. Така бе пропиляна още една възможност поне малко да съкрати изоставането си, особено предвид това, което Кими направи със същата кола“ добави той.