Люис Хамилтън изрази амбиция да се приближи още до рекордите на Михаел Шумахер, след като спечели 5-ата си световна титла. 

Германецът триумфира 7 пъти като шампион на планетата, като все още е №1 по победи с 91 и по подиуми със 155. На този етап Хамилтън е със 71 и 132 в двете категории, но не смята да спира дотук при положение, че има договор с Мерцедес до 2020-а година. 

„Не приемам нищо за даденост. Винаги съм бил благодарен за това, което успях да постигна досега. Никой не знае дали ще имам шанс да печеля още. Естествено ще се опитам да го направя“ заяви британецът. 

„91 победи, които Михаел има, са наистина много. Все пак обаче пред себе си имам време да се състезавам, така че се надявам да мога да се приближа още до това постижение. Той разбира се, че остава най-великият за всички времена“ добави той. 

„Що се отнася до Фанджо той винаги ще си остане Кръстика от пилотска гледна точка. Уважението ми към неговите постижения в период, в който всичко е толкова опасно, е наистина голямо. За мен е чест да съм редом до него. Смятам обаче, че продължавам да се състезавам със същия огън, който имах и когато бях на 8 и това е страхотно“ изтъкна още Люис.