В деня, в който Мерцедес показа колата си за новия сезон във Формула 1, това направиха и конкурентите от Ред Бул, които изненадаха с тотално различна визия на болида. 

Цветовете вече са червено и тъмно синьо, като жълтото тотално отсъства, което прави видът на автомобила изключително агресивен, а от отбора определиха окраската като „единствена по рода си”. 

В интерес на истината в предишни години от Ред Бул са показвали колите си в различни цветове по време на представянето, след което са се връщали към традиционните. 
 

Това е първият автомобил на Биковете след като 13-годишното партньорство с Рено приключи и сега с моторите на Хонда надеждите са, че тимът ще бъде сериозно конкурентен на Мерцедес и Ферари. 

В края на миналата година Макс Верстапен се бореше за победи и спечели два старта и сега ще бъде интересно колко силна е колата. Партньор на холандеца вече не е Даниел Рикардо, а Пиер Гасли, който направи добро впечатление в Торо Росо. 

„Очаквам старта на сезона и начинът, по който ще работи отбора. Големият въпрос е как моторът на Хонда ще се сработи с шасито. Всички сме много позитивни и очакваме много от новите си партньори, но знаем, че ще ни трябва и време. Няма как да сме перфектни още от първия старт. Оптимист съм, но и реалист” заяви Верстапен.