Новият шеф на Ферари Матиа Биното съвсем закономерно обяви, че Себастиан Фетел ще се ползва с приоритет пред Шарл Льоклер през новия сезон. 

Младият французин замени Кими Райконен в Скудерията, като му се възлагат големи надежди, но за  предстоящия сезон акцентът ще падне върху представянето на германеца, въпреки някои сериозни грешки от миналата година. 

„При определени ситуации приорите за нас ще бъде Себастиан. Смятам, че това е нормално, особено в началото на сезона, тъй като именно с него искаме да стигнем до титлата. Той няма какво да доказва, опитен е и знае какво е необходимо, за да побеждава. Моята задача е да го поставя в при най-добрите  условия, за да го направи. Очаквам много от него, както и той самият от себе си“ заяви Биното. 

„В  крайна сметка приоритетът във Ферари е да печели. Шарл все още има много да учи, но ние знаем, че талантът му е безспорен. Той е много млад и трябва да трупа опит, така че Фетел ще е добър пример. Надявам се нашият проблем да бъде и двамата ни пилоти да са в челото“ добави той.