Рено показа скорост на тестовете в Барселона и Нико Хюлкенберг завърши с най-добро време от началото на седмицата, като завъртя една обиколка за 1:17.393. Това бе и последният ден от първите проби за годината. 

Германецът използва най-меките и съответно най-бързи гуми, но не всичко завърши добре за него, след като получи повреда и спря на пистата. Скоростта обаче бе отлична. 

Съотборникът му Даниел Рикардо затвърди добрите впечатления, като завърши трети на около 4 десети, а между двамата се нареди Александър Алабън с Торо Росо, който отново показа отлична скорост за втория тим на Ред Бул и изостана на 0.244 от лидера. 

От Мерцедес най-после решиха да покажат скорост, като използваха вторите по твърдост гуми и Валтери Ботас завърши 4-и, а Люис Хамилтън пети, като изоставането на финландеца бе около 6 десети, а на световния шампион малко повече. 

Шарл Льоклер с Ферари даде 6-о време, но използва по-бавните гуми, а и специалистите са на мнение, че така или иначе Черните кончета остават най-силни. След него завършиха Ландо Норис с Макларън и Антонио Джовинаци с Алфа Ромео. От Уилямс отново имаха проблеми, като Ръсел и Кубица направиха общо 65 обиколки, а изоставането им бе с понече от 3,5 секунди.