Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бе категоричен и на официалната пресконференция преди Гран При на Австралия, че Ферари има предимство в началото на сезона. 

По време на тестовете той заяви, че предимството на Скудерията е около половин секунда и макар и сега да не уточни каква е разликата, е сигурен, че конкурентите са по-бързи от Сребърните стрели. 

„Предстои ни много работа и това не са празни приказки. Ясно е, че изоставаме. Разликата може да е по-голяма или по-малка, но засега просто не знаем какво имат в ръкава си. В квалификацията в  събота и след първите няколко състезания картината ще е по-ясна“ заяви Хамилтън, докато Себастиан Фетел бе предпазлив. 

„На тестовете всичко бе наред, което естествено ни радва. Нямахме сериозни проблеми и ситуацията е по-добра, отколкото беше през миналия сезон. В началото никога не е ясно кой къде се намира, но съм радостен, че атмосферата е позитивна, така че сме готови да започнем да се състезаваме“ заяви германецът. 

„Мисля, че на този етап всички са и преследвани, и преследвачи. Има доста неизвестни, но в хода на сезона се надявам, че ще бъдем преследваните. Това е целта, към която се стремим. В отбора имаме свободата да се състезаваме един с друг, което е хубаво. Все още обаче е твърде рано за сценарии, тъй като сезонът е много дълъг“ добави Фетел. 

Даниел Рикардо пък заяви, че е развълнуван преди официалния си дебют за Рено. „Нямам търпение да разбера какво е състоянието на силите. От тестовете могат да се направят някои изводи, но не много. Нямам представа обаче, как са подредени отборите. Иначе съм доволен от развитието ни“ изтъкна австралиецът.