Валтери Ботас бе на Седмото небе след победата си в Австралия, но в типичен стил не показа чак толкова емоции, въпреки че вътрешно бе изключително доволен. 

„Не знам какво да кажа. Без съмнение най-доброто ми състезание. Всичко наистина се получи идеално, колата беше перфектна и контролирах ситуацията. Насладих се на случилото се и определено днес ще празнувам” заяви финландецът. 

„Стартът ми бе много добър и в началото трябваше да контролирам надпреварата и да се опитам да отворя разлика. След първите няколко обиколки това се случи и след това усещането бе страхотно” добави той. 

„Знаех, че мога да спечеля, тъй като и преди съм го правил. Просто трябваше да бъде на най-доброто си ниво. Останах концентриран и не бе чак толкова лесно, но няма как да не съм доволен” каза Ботас, който взе и допълнителната точка, правейки най-бързата обиколка. 

„Исках и другата точка и тъй като скоростта ми бе отлична, успях да направя силна обиколка, макар че със старите гуми винаги има известен риск. Щастлив съм и нямам търпение да дойде следващия старт”.