Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен похвали сънароднита си Валтери Ботас за старта на сезона, но и го предупреди да очаква сериозна реакция от Люис Хамилтън. 

Финландецът направи страхотно състезание, като по пътя към победата взе и допълнителната точка за най-бърза обиколка и показа, че иска да се бори за титлата. 

„Той знае, че има талант и силно искаше да стартира добре сезона. Бе фокусиран, а със спечелването на бонус-точката показа, че ще се бори до края. Просто успя да превърне негативната енергия към себе си в позитивна лична настройка“ коментира Хакинен. 

„Понякога отнема повече време, за да постигнеш целите си във Формула 1. На мен ми трябваха 7 години, за да спечеля първото си състезание. Сега Валтери също е в 7-ия си сезон. Наистина триумфът му изглеждаше лесен, но той се дължи на извадените поуки по пътя досега“ добави Мика, но и отправи предупреждение. 

„Люис определено няма да хареса второто място и ще се стреми да отговори подобаващо. Той ще се надява, че случилото се в Австралия е изключение, но ако в Бахрейн и Китай Ботас е на ниво, ще бъде интересно как ще се промени динамиката в отбора. Това е само началото на битката“.