Себастиан Фетел остава основният претендент за титлата на Ферари във Формула 1, поне засега, обяви босът Матиа Биното. Германецът започна лошо сезона без подиум в първите два старта и се нуждае от силен резултат в Китай, за да си върне увереността. 

Той е притискан сериозно от съотборника си Шарл Льоклер, който и в двете състезания до момента получи указания да не атакува Фетел, но не се съобрази в Бахрейн и отборът определено може да го направи приоритет, ако Себ продължи с издънките. 

„Нашата цел винаги е отборът да печели максимален брой точки и ако има ситуация 50 на 50, в която трябва да вземем решение, предимството ще бъде за Себастиан, тъй като той е с повече опит и за нас е по-вероятно да може да спечели титлата” заяви Биното. 

„Ние обаче говорихме с двамата пилоти и те знаят, че ако в следващите състезания се стигне до промяна заради различни обстоятелства, ние също сме готови да променим позицията си” добави той. 

Думите на Биното спокойно могат да бъдат тълкувани като сериозно предупреждение към Фетел, че ако не подобри представянето си и не започне да носи очакваните точки, може да се прости със статута си на първи пилот.