Във Ферари не са интерпретирали добре новите правила и имат проблеми с аеродинамиката, което е причината да са в това състояние. Това обяви световният шампион за 2016-а Нико Розберг. 

Скудерията подходи по различен начин по отношение на дизаина на предните крила на колите, което им дава предимство на правите, но пък в завоите губят много повече. 
 
„В момента Мерцедес изглеждат огромни фаворити и невероятно силни. Ферари са в затруднение, защото мисля, че в аеродинамично отношение объркаха колата си” заяви Розберг. 

„Заради предните си крила нямат достатъчно добро притискане в завоите и точно там губят страшно много време, а това естествено означава, че трудно ще направят идеалната обиколка. Затова смятам, че генерално са объркали аеродинамиката на колата” добави той. 

„Опитват да компенсират с по-добри притискане в задната част на автомобила, но задното им крило просто не е толкова голямо, а и оттам не могат да получат предимството, което искат. Трябва да го направят от други елементи, които да развият и определено им предстои много работа. Не изглеждат добре” каза още Розберг.