Люис Хамилтън не се успокоява и не отписва Ферари, въпреки отличния старт на сезона във Формула 1 за Мерцедес. 

Сребърните стрели спечелиха 3 двойни победи в първите 3 старта, което се случва за първи път от 1992-а година, когато това направи Уилямс и е на път да убие интригата за титлата. Шампионът обаче не бърза да се радва. 

„Мисля, че в момента ние постигаме дори малко повече от това, което очакваме, но това е нашият пълен потенциал. Ферари  имат силен автомобил, но в състезателните уикенда явно не успяват да извлекат най-доброто от него. В същото време ние взимаме добри решения и сме много прецизни, което ме радва“ заяви Хамилтън, който води с 6 точки пред съотборника си Валтери Ботас в класирането. 

„Сигурен съм, че в хода на кампанията  ще направим подобрения по колата, но в крайна сметка победите ни в Австралия и Китай бяха заслужени. В Бахрейн всичко се разви добре за нас, но все пак бяхме в позиция да вземем победата, което бе важно“ добави той. 

„Не се успокояваме в никакъв случай и продължаваме да работим усърдно. Предстои ни сериозна битка, защото Ферари имат качеста, а сега следват състезания, които вероятно ще бъдат по-удобни за тях. Все още доста неща са неясни, тъй като не очаквахме да имаме такъв аванс в Австралия, след това да изоставаме толкова в Бахрейн и да доминираме така в Китай“ каза още Люис. 

„Важното е да постигаме максимума във всеки състезателен уикенд, което в момента правим и точно това е целта ни за следващите надпревари“ коментира лидерът на Мерцедес.