Холандия отново ще бъде домакин на състезание във Формула 1, след като днес бе потвърдено, че догодина ще има надпревара на пистата Зандвоорт. 

Така 35 години след последния старт там, в Ниската земя отново ще се насладят на битка от Ф1,  а причината за това разбира се е нарастващата популярност на местния любимец Макс Верстапен. 

„С удоволствие съобщаваме, че Холандия отново ще бъде домакин на състезание от Формула 1, което ще се проведе на пистата Зандвоорт. Още от началото на нашето управление искахме надпревари на нови трасета, но и на такива с историческо значение за спорта” заяви босът на „Либърти Медия” Чейс Кери. 

„През следващия сезон ще имаме съвсем ново улично състезание във виетнамската столица Ханой, но ще се завърнем и в Зандвоорт след отсъствие от 35 години. В Холандия интересът към спорта се повиши заради страхотната подкрепа към Макс Верстапен и няма съмнение, че през 2020-а трибуните на Зандвоорт ще бъдат оцветени в оранжево” добави той. 

Очаква се състезанието да се проведе през пролетта, като засега не е ясно на чие място ще влезе в календара, но статутът на Испания е несигурен. До момента надпревари на пистата е имало между 1948 и 1985, като Джим Кларк има 4 победи, а Джеки Стюърт и Ники Лауда по 3.