Правилата във Формула 1 трябва да бъдат променени. Това поискаха бившите световни шампиони Деймън Хил и Нико Розберг, а причината естествено бе случилото се в Канада. 

Полемиката относно наказанието на Себастиан Фетел продължава да вълнува феновете и разделението остава сериозно относно това дали германецът е трябвало да бъде санкциониран или не. Утре от Ферари ще бъдат изслушани отново, но това едва ли ще доведе до отмяна. 

„Ние имаме отговорност към състезанията, пилотите и феновете. Целта е да покажем, че тук са най-добрите състезатели, които водят битка помежду си и след надпреварата привържениците трябва да се прибират доволни по домовете си. Затова стюардите трябва да имат право да тълкуват ситуациите и да оставят нещата, както са. Те трябва да си кажат: имаме опасно връщане на пистата, но ние ще приложим правилото ако искаме. В случая те донякъде бяха принудени от оплакването на Люис по радиото“ заяви първенецет за 1996 Хил. 

„Съгласен съм, че целта е да гледаме подобни оспорвани битки. В момента обаче, има правила и когато някое от тях казва, че Себастиан не е оставил достатъчно място и следователно се е върнал опасно на трасето, от това следва съответното наказание. Може би правилата и санкциите трябва да са по-леки, защото в  крайна сметка искаме да гледаме именно подобна борба. Затова е необходима промяна“ добави Розберг, който триумфира с титлата през 2016-а.