Драмата около победата на Люис Хамилтън в Канада и наказанието на Себастиан Фетел приключи. Днес от Ферари отидоха с големи надежди на изслушването, но в крайна сметка останаха разочаровани. 

„Ние смятаме, че тези доказателства са убедителни в оневиняването на Себастиан и една част от тях не бяха налични по време на случилото се“ заяви спортният директор Лоран Мекис преди да се яви пред стюардите. 

След известно време обаче, от ФИА отхвърлиха новите доказателства по случая представени от Ферари и в резултат световният шампион запази триумфа си от Монреал. 

Случилото на пистата се предизвика множество коментари и въпреки че в Скудерията бяха сериозни оптимисти, че ще спечелят обжалването, това не стана. 

„Днес, 21 юни 2019, Стюардите разгледаха представените от Ферари нови данни по случая и в резултат заключиха, че няма достатъчно значими нови елементи, в сравнение с момента на взимането на първоначалното решение. 

От Ферари представиха телеметрични данни от автомобила на Себастиан Фетел, както и видеоанализи от различни гледни точки и анализ на ситуацията от Карун Чандхок пред „Скай Спортс“. Повечето от тях бяха налични и по време на инцидента, а допълнителните доказателства не са достатъчни, тъй като става въпрос  за лично мнение на трета страна. В резултат претенциите на Ферари са отхвърлени“ се казва в официалното съобщение.