Себастиан Фетел  призова пилотите да бъдат оставени на мира след още един спорен инцидент, който приключи с отсъждане във вреда на Ферари. 

В Канада германецът бе наказан с 5 секунди заради опасно връщане на пистата и загуби победата, а сега и Шарл Льоклер не успя да спечели, след като стюардите прецениха, че няма нужда да санкционират изпреварващия го Макс Верстапен. 

„Аз съм против подобни решения да трябва да бъдат взимани от хора от кресла. Ние можем да преценим най-добре от колата. В крайна сметка това е състезание и всички сме достатъчно големи хора. Някои са по-млади, други по-големи, но просто трябва да ни оставят на мира“ заяви германецът, който стартира 9-и и завърши 4-и, като в края съвсем малко не му достигна, за да се качи и на подиума. 

„Уикендът наистина беше пълен за мен. Разочарован съм на фона на скоростта, която имах днес и ако не бе случилото се в квалификацията, състезанието щеше да бъде по-успешно. Беше забавно, но не съм доволен, тъй като смятам, че и двете ни коли трябваше да са подиума, едната на най-високото стъпало. Пистата наистина е силна за нас, но съм оптимист, че работим в правилната посока и скоро ще всеки път претенденти за победата“ добави той.