В Ред Бул очаквано приеха с ентусиазъм решението на стюардите да потвърдят победата на Макс Верстапен в Австрия, въпреки спорната маневра срещу Шарл Льоклер в края. 

„Няма съмнение, че това бе правилното решение. Макс действа твърдо, но честно и още тогава бяхме твърдо убедени, че всичко е наред. Разбира се забавянето след това не беше приятно, но стюардите без съмнение отсъдиха правилно“ заяви доволен шефът Кристиан Хорнер. 

„Може би в друг момент решението ще бъде срещу нас, но в случая вярвам, че ставаше въпрос за здрава битка на пистата. Ето това трябва да бъде Формула 1. Би било нелепо ако след подобно състезание подиумът бъде променен“ добави той. 

„При изпреварването се вижда, че Верстапен е по-напред от съперника на апекса, така че той вече е спечелил завоя. Конкурентът трябва да опита различна траектория. Бих казал, че това бе истински мат за Льоклер, истинска забивка в баскетбола. Може би понякога правилата са наистина малко повече, но в случая решението бе правилно“ каза още Хорнер.