От Ферари логично не останаха доволни от решението на стюардите да не накажат Макс Верстапен и да оставят победата му в Австрия. 

Шарл Льоклер бе много близо до първия триумф в кариерата си, но не успя да удържи холандеца зад себе си и макар и в отбора да са категорични, че маневрата в 69-ата обиколка е била неправилна, се отказаха да обжалват. 

„Ние все още вярваме, че това е грешно решение. Убедени сме, че Шарл остави достатъчно място, след което се стигна до удар, а той бе изтласкан извън пистата. В крайна сметка обаче правилата са такива и ние уважаваме преценката на стюардите. Като истински фен на Ферари обаче смятам, че трябва да обърнем тази страница и да погледнем напред“ заяви шефът Матиа Биното. 

„Наистита пилотите трябва да имат свободата да се състезават и макар и да не сме щастливи от решението, все пак приемаме, че трябва да продължим напред и случилото се е нещо хубаво за спорта и Формула 1. Няма да обжалваме, тъй като наистина смятаме, че това, което стана е добро за спорта“ добави той. 

„Бесен съм“ заяви минути след надпреварата Льоклер. „Не мисля, че това бе спортсменска атака. Не очаквах контакт, тъй като е в предишната обиколка преминах оттам по същия начин и имаше място. Сега обаче бях избутан извън трасето“ каза още младокът.