Въпреки че няма много поводи за радост в Уилямс, младокът Джордж Ръсел е готов да кара за доминанта Мерцедес. 

Англичанинът е част от програмата за млади пилоти на Сребърните стрели и сега се счита, че вече е с предимство пред Естебан Окон за мястото на Валтери Ботас за 2020-а година, след като финландецът регистрира сериозен спад във формата си. Люис Хамилтън пък има сигурен договор и за догодина. 

„Ако Тото (Волф) ми се обади утре и ме пита дали съм готов да карам за Мерцедес, отговорът ми ще бъде „абсолютно”. Аз обаче не искам да разчитам на лоши състезания на Валтери, а да стигна до целта по своя начин. Ако не успея, значи не съм бил достатъчно добър” заяви Ръсел пред „Прес Асоусиейшън”. 

„Сега съм отдаден на Уилямс, но ако от Мерцедес ми се обадят ще бъда готов. В крайна сметка до момента винаги съм постигал поставените ми цели. Вярвам, че се представям на необходимото ниво и няма причина да не получа шанс” добави той. 

Иначе Тото Волф бе категоричен относно ситуацията с Ботас, който изостава на 31 точки от Хамилтън. „Всеки пилот знае, че ако не показва това, което може има друг, който е готов да заеме мястото му. Валтери знае какво трябва да направи, защото е в отбор, в който може да спечели титлата и твърде, че иска да го стори” заяви босът на Мерцедес.