Люис Хамилтън няма да се даде на младото поколение, макар и да е много доволен от навлизането на ново поколение пилоти във Формула 1. 

22-годишния Макс Верстапен вече редовно спечели състезания за Ред Бул, Шарл Льоклер, който е на 21, получи шанс да кара за Ферари и се справя отлично, а  Ландо Норис и Джордж Ръсел демонстрират качества в Макларън и Уилямс. 

„Надявам се, че скоро няма да бъде изпреварен от младоците. Харесва ми предизвикателството да опитам да държа тези обещаващи пилоти зад мен. Техният прогрес обаче ме радва и искам да видя дали мога да им бъда конкурентен“ коментира Люис в навечерието на Гран При на Великобритания. 

След победата на Верстапен в Австрия от Ред Бул обявиха холандеца за най-добрия пилот в момента, на което Хамилтън отговори дипломатично. 

„Не се сравнявам с никого, а и не трябва да го правя. Не искам да коментирам тези твърдения, тъй като винаги някой иска да бъде център на внимание. Макс наистина е страхотен пилот и в последния старт бе фантастичен, така че ще бъде интересно да следим как ще продължи оттук-нататък“ каза 34-годишният Люис, който е третият най-възрастен от настоящите пилоти след Кими Райконен и Роберт Кубица.