Себастиан Фетел призова за търпение феновете на Ферари, които продължават да чакат първата победа на Скудерията за сезона. 

Германецът стигна до 2-ото място в Германия, макар и да стартира последен, но кампанията така или иначе е много разочароваща, след като Черните кончета още са без успех, докато Ред Бул вече записа два триумфа. 

„За нас това със сигурност са трудни времена, особено с дни като този от квалификацията на „Хокенхайм” и проблемите, които имахме. Това показва, че трябва да се подобрим, но е важно в този период да запазим морала си и да продължим да подкрепяме тима” заяви Фетел. 

„Зная, че тифозите са зад нас и мога да ги уверя, че всички в отбора се стараят и правят всичко по силите си, като са отдадени в работата си и полагат сериозни усилия. Аз съм нетърпелив както и всички останали най-после да постигнем резултатите, които очакваме, но за това ще ни трябва още малко време. Зная, че можем да се подобрим и се надявам хората да бъдат още малко търпеливи и да ни дадат свободата, от която се нуждаем” добави той.