От Ферари са повикали Себастиан Фетел в бокса толкова рано заради заплахата от Макс Верстапен. Това обясни шефът на тима Матиа Биното. 

Тази пресичаща стратегия обаче се оказа изключително печеливша за германеца, тъй като тя го изведе дори пред съотборника му Шарл Льоклер, който водеше в състезанието и в крайна сметка му осигури и първата победа за сезона. 

„Когато извикахме Себастиан за смяна знаехме, че Верстапен е готов да направи същото и затова трябваше да защитаваме позицията си. Освен това така имаше шанс да изпреварим и Хамилтън и без съмнение бе правилния момент за питстоп“ обясни Биното. 

„Когато той се върна на пистата се справи отлично с новите гуми и това в крайна сметка го изведе и пред Шарл. Понякога така се получават нещата. Нямаше как да спрем Льоклер, който водеше, но за Себ бе точния момент“ добави босът на Скудерията, който все пак разркри, че в тима са обмисляли да променят позициите на пилотите си, след като монегаскът бе изключително недоволен от отбора. 

„Да, обсъждахме подобен вариант, но в крайна сметка преценихме да не го правим. Това е нещо, за което в отбора има различни мнения. Сигурен съм, че Шарл бързо ще разбере защо постъпихме така. В крайна сметка постигнахме двойна победа и това също е от голямо значение. В последните 3 състезания имахме и необходимия късмет, който ни липсваше в първата част от сезона“ каза още Биното.