Себастиан Фетел си е отмъстил на Шарл Льоклер заради случилото се на Монца, но това може да донесе проблеми между двамата пилоти. Това твърдят италианските медии след двойния триумф на Скудерията в Сингапур. 

В Италия преди 2 седмици германецът негодуваше, че съотборникът му не го е „изтеглил“ в последната фаза от квалификацията и не е спазил уговорката между тях, с което го е лишил от спечелването на полпозиция. 

„Фетел  си отмъсти за трика, който Льоклер му приложи на Монца. В състезанието той бе онзи шампион, който помним. Тази победа е много важна за Ферари в стремежа догодина да имат двама силни пилоти, борещи се за титлите“ написа „Гадзета Дело Спорт“. 

„Шампионът се завърна, но не всичко за Ферари мина по план, тъй като Льоклер трябваше да спечели, а вероятно и заслужаваше да го направи. Стратегията обаче помогна на Фетел, но това може да донесе проблеми между двамата“ добави „Кориере дело Спорт“. 

„Победата е от огромно значение за Фетел, тъй като ще му върне увереността. Ферари пък триумфира на трасе, което се очакваше, че ще бъде кошмар за тях. Подобренията по колата дадоха резултат и Фетел доказа, че още е шампион“ по-умерен е „Кориере дела Сера“.