Шарл Льоклер се нареди до Михаел Шумахер, след 4-ия си пореден полпозишън за Ферари. Монегаскът бе над всички и в Сочи, като ще започне пръв утре. 

Предишният пилот на Скудерията, който бе направил подобно нещо, бе именно 7-кратният световен шампион и то през 2001-а година. 

„Това наистина е нещо специално, но сега не искам да мисля за тази статистика. Трябва да се фокусирам върху работата си, тъй като състезанието ще бъде дълго. Необходимо е да останем здраво стъпили на земята. Наистина сме в добър момент, но генерално Мерцедес води убедително, така че нещата не се променят особено” заяви Льоклер. 

Във Ферари обявиха, че са останали изненадани от стратегията на Мерцедес да изберат среднотвърдите гуми медиум за начало на състезанието, което предполага, че Хамилтън и Ботас ще останат по-дълго на трасето преди смяната си. 

„Това ни изненада и това е нещо, което не сме обмисляли поради факта, че на тази писта гумите софт са най-добрите за началото. Различната стратегия обаче, ще направи надпреварата много интересна” каза босът Матиа Биното. 

От Мерцедес обявиха, че са доволни от случилото се, въпреки предимството на Ферари и още от вчера идеята им е била да започнат с медиум. Люис пък бе изключително доволен от второто си място. 

„Не очаквах да съм на първа редица, но в последния тур всичко се получи както трябва, така че съм много доволен от резултата” изтъкна световният шампион.