Въпреки покачилото се напрежение между двамата в последните състезания, Шарл Льоклер твърди, че е доволен негов съотборник да бъде Себастиан Фетел. 

Младокът не остана щастлив на няколко пъти през годината, когато от Ферари определено фаворизираха германеца, но отчита, че има възможност да научи страшно много неща от четирикратния световен шампион. 

„Малко е странно вече да мислим за колата за следващата година, след като до момента сменях отборите си всеки сезон. В момента все още се уча, но е страхотно, че имам съотборник като Себ и виждам как той работи с инженерите по развитието на автомобила“ заяви Льоклер пред „Channel 4“. 

Макар и да има повече точки, победи и полпозиции от Фетел, младокът не смята, че това задължително ще му донесе статут на №1 в отбора. 

„В крайна сметка аз не съм спечелил нищо, докато Себастиан има 4 титли. Той е много силен, много бърз и много опитен, а и не съм аз този, който трябва да определя кой ще бъде №1 и №2. В момента съм щастлив от това, че пилот като него е до мен“ добави Шарл, който е много доволен от прогреса си в хода на годината. 

„Промених някои неща в подхода си, както и по отношение на работата с настройките и това подобри много представянето ми в квалификацията. В началото бе наистина трудно, но сега вече е различно“ каза още Льоклер.