Люис Хамилтън иска да бъде вдъхновител за пилотите след него, както Аертон Сена. Това обяви британецът, който е един от най-популярните спортисти в света и вероятно догодина ще счупи абсолютните рекорди на Михаел Шумахер. 

„Целта ми е да имам положителнто влияние. Самият аз се вдъхновявах от Аертон Сена. Той бе звезда в небето и аз също искам да бъда такъв. Важно е да има такива хора и моята цел е да се превърна в един от тях“ заяви Люис на събитие в Монако. 

„Когато гледате децата виждате колко са чисти. Ние не сме родени да носим омраза и негативни чувства в сърцата си. Именно това научаваме с течение на времето. Затово е важно да останеш верен на своите ценности и аз имам късмет, че разполагам с тази невероятна платформа и затова се опитвам да бъда възможно най-добрият“ добави той.  

„Истианата е, че да се състезавам бе нещо, което даде смисъл на живота ми. В същото време обаче, има спортисти, които тренират непрекъснато и са невероятно отдадени на това, което правят. Аз обаче смятам, че макар и да трябва да бъдеш концентриран върху кариерата си и това, с което се занимаваш, не трябва да пропускаш живота и света около себе си, защото те могат да отминат много бързо“ сподели още 6-кратният световен шампион.