Себастиан Фетел е направил запитване за евентуалното си завръщане в Ред Бул през 2021-а година, но това едва ли ще се случи,  обяви съветникът на Биковете др. Хелмут Марко. 

Германецът, който трябва да се доказва през последния си сезон с екипа на Ферари, наскоро е бил в австрийския курорт Кицбюел, където Ред Бул е главен спонсор на провежданите събития. 

Подобно посещение не е нещо необичайно за Фетел, но този път той е използвал ситуацията, за да проучи възможността отново да стане част от отбора, с който спечели четирите си световни титли във Формула 1 между 2010 и 2013. 

„Себастиан искаше да разбере дали има опция да се върне при нас през 2021-а. В Кицбюел обаче не присъстваха хората, отговорни за решенията. Аз обаче мога да кажа, че като четирикратен световен шампион той би имал сериозни финансови изисквания, които ние не можем да си позволим, заради контракта на Макс Верстапен. Себ трябва да приеме много ниско възнаграждение, което обаче няма как да поискаме от него“ заяви Марко. 

„В момента Себастиан донякъде е в трансферен капан. Ферари залага на Льоклер, а ние на Макс. Единственият му шанс е да се справи добре през този сезон и да бие Шарл. Това ще му остави шанс да остане във Ферари, а може да бъде и интересна опция за Мерцедес“ добави той.