Сезонът във Формула 1 все пак няма да стартира, след като Гран При на Австралия бе отменена. 

Официалното съобщение излезе по-малко от 2 часа преди началото на първата свободна тренировка. 

По това време феновете бяха започнали да се събират пред „Албърт Парк“, но вратите към пистата останаха затворени и в крайна сметка състезание няма да има. 

„След като бе потвърдено, че човек от екипа на Макларън е дал положителна проба при тест за коронавирус и решението на отбора да се оттегли от надпреварата, бе проведена среща на ФИА с отборите, на която повече от тимовете бяха против провеждането на състезанието. В крайна сметка с пълната подкрепа от организаторите на надпреварата, бе взето решение тя да не се състои“. 

„Това е разочароваща новина за хиляди фенове, но заради сигурността на хората от екипите и цялото общество преценихме, че това е правилният начин на действие. Всички закупили билети ще получат парите си обратно“ се казва в официалното съобщение. 

По-рано стана ясно, че Себастиан Фетел и Кими Райконен се напуснали страната, а при това положение не е ясно кога сезонът ще стартира. Гран При на Бахрейн по програма трябва да се състои следващия уикенд, като вече бе обявено, че фенове няма да бъдат допуснати на трибуните в трите дни.