Себастиан Фетел индикира, че може да подпише нов договор с Ферари преди сезонът евентуално да бъде стартиран, след като бе спрян заради пандемията от коронавирус.

Договорът на четирикратния световен шампион във Формула 1 изтича в края на сезона, но той е склонен да остане при „черните кончета“. Тимът вече заяви, че Фетел остава техен първи избор за партньор на младия монегаск Шарл Льоклер, но според италианските медии Ферари иска отговор от пилота до края на април, за да гарантира, че ще има все още потенциални заместници на германеца в случай, че той реши да не преподписва.

„Мисля, че едно от ключовите неща за всички в момента, независимо дали става въпрос за спорт или не, е да останем търпеливи. Това очевидно зависи от това кога ще бъде първото ни състезание и има големи шансове да вземе решение преди него…защото в момента изгледите са, че няма да стартираме сезона преди юни или дори юли“, започна той пред журналистите в конферентен разговор. Германският пилот отказа да отговори на въпрос свързан с контракта и дали той ще бъде само за една година, имайки предвид, че големите промени в правилника през 2021 бяха отложени за 2022.

„Смятам, че каквато и да е сделката, тя ще зависи от това колко удобно се чувстваме аз и тимът с нея. Така че, по отношение на продължителност, нямам представа“. Пет от седемте базирани във Великобритания отбора от Ф1 освободиха персоналите си в отговор на здравната криза, като пилотите намалиха и заплатите си. „Очевидно, за момента не знаем как точно ще изглежда сезонът и кога ще започне, и колко състезания ще има. Но решения относно това остават между мен и тима – винаги е било така и сега няма да направи изключение“.

Германецът добави, че дори шампионатът да бъде с 10 състезания от възможни 22, то той пак ще бъде валиден. „Сезонът си е сезон, независимо дали има 10, 15, 20 или 25 състезания. Отново трябва да си най-постоянен, за да спечелиш. Когато има по-малко състезания, всяко едно придобива още по-голяма значимост и тежест, но в края на кампанията, титлата си е титла. Десет състезания ще бъдат достатъчни за един валиден сезон“, завърши Фетел. /БГНЕС