Както се очакваше малко след като Наполи се раздели с Маурицио Сари, Карло Анчелоти бе потвърден за нов треньор на южняците. 

"Калчо Наполи има удоволствието да съобщи, че е постигнато споразумение Карло Анчелоти да бъде нов треньор на отбора за следващите 3 сезона, започващи от 2018-19" написа сайта на клуба. 

Още миналата седмица Карлето проведе разговори с Аурелио де Лаурентис и сега вече официално бе назначен за наставник на отбора, който остана втори в първенството през този сезон. 

Анчелоти ще бъде представен официално на 9-и юли, когато Наполи започва подготовката за новия сезон. "Не мога да говоря. Ще се видим през юли" заяви той не летище "Фиумичино". 

Специалистът бе без работа от няколко месеца, след като бе освободен от Байерн през септември миналата година. За последно в родината си той води Милан преди да поеме към Челси през 2009-а. 

В кариерата си Анчелоти е водил още Ювентус, Парма, ПСЖ и Реал Мадрид, като спечели 3 пъти Шампионската лига, титлите в Англия, Италия и Франция, 2 пъти триумфира на световното клубно първенство и 3 пъти взе европейската суперкупа.