Арсенал се класира за 1/8-финалите на Лига Европа, след като постигна успех с 3:0 над беларуския БАТЕ Борисов на реванша между двата тима на "Емиратс" в Лондон.

По този начин столичният английски тим заличи пасива от едно попадение, от първата среща, и с общ резултат от двата мача 3:1 в своя полза продължава напред.

Интересното бе, че Месут Йозил се завърна сред титулярите, макар че се очакваше Унай Емери изобщо да не разчита на него в следващите мачове.

Волков си вкара автогол в 4-ата минута, а в 38-ата Мустафи удвои за лондончани. За крайния резултат точен бе резервата Сократис в 60-ата минута. 


Срещата започна по най-добрия възможен начин за лондончани и в 4-ата минута Обамеянг отправи удар, който се отклони в крака на Волков и в крайна сметка попадна в мрежата на беларусите, за да може лондончани да стигнат до аванс от едно попадение.

Минути след това Иуоби отправи силен удар от 13-14 метра, който профуча малко покрай страничната греда и така пропусна добър шанс да удвои аванса на тима си. 

Все пак обаче и беларусите имаха отличен шанс и в 10-ата минута се наложи Мустафи да избива топката от голлинията след удар на Драгун от наказателното поле. 

В 20-ата минута Арсенал имаше също отличен шанс, но удар на Джака от дистанция бе избит с мъка от противниковия страж, но все пак в 38-ата минута Мустафи удвои аванса на лондончани.

Той засече хубаво центриране с глава и не остави шансове на противниковия страж и така направи резултата 2:0.

В крайна сметка до почивката не се стигна до повече попадения и резултатът се запази на полувремето.

Второто полувреме започна с добро положение за гостите и в 49-ата минута Скавиш отправи опасен удар, който обаче Чех успя да спаси.

Всичко в този мач обаче бе решено в 60-ата минута след гол на Сократис за класическия резултат.

Той засече с глава центриране на Джака в наказателното поле и не даде шансове на противниковия вратар.

Минути след това пред Йозил се откри страхотен шанс да увеличи аванса на домакините, но ударът му от добра позиция премина покрай вратата.

В 70-ата минута Обамеянг като по чудо не вкара четвърти гол, но опитът му да прехвърли противниковия страж не сполучи и топката излезе в аут, а до края темпото спадна, което бе логично с оглед на липсата на интрига, и резултатът се запази.

AРСЕНАЛ - БАТЕ Борисов 3:0
1:0 Волков 4 автогол
2:0 Мустафи 38
3:0 Сократис 60

Арсенал: Чех, Лихтщайнер, Монреал, Кошчелни (56 – Сократис), Мустафи, Йозил, Мхитарян, Джака, Иуоби, Гендузи (65 – Торейра), Обамеянг

БАТЕ Борисов: Шербитски, Филипенко, Филипович, Риос, Стасевич, Бага (58 – Хлеб), Драгун (64 – Березкин), Симович, Волков, Милич, Скавиш