ЦСКА започна с боево и ведро настроение лятната си подготовка. В първата тренировка се включиха общо 20 състезатели. Някои от легионерите ще акостират у нас днес и утре с по-късни полети, а националните състезатели от различните формации ще се присъединят към отбора директно в Тетевен.

Както е известно, тимът ще бъде воден от старши треньора Добромир Митов, на който с ценни съвети и своя богат опит ще помагат Люпко Петрович и Димитър Пенев. Ново име в щаба е Ивайло Станев, който през последните години водеше юношите старша възраст от Академия ЦСКА.

Подготовката ще протече в два етапа. Първият лагер стартира от понеделник в Тетевен и ще приключи на 18 юни със спаринг срещу втородивизионния Локомотив )Горна Оряховица). След това тимът ще изкара 14 дни в Австрия, а за там са предвидени 4 контроли - срещу чешкия Прибрам (24 юни), унгарския Ференцварош (27 юни), украинския Шахтьор (30 юни) и Ред Бул Залцбург (4 юли).Отборът ще бъде официално представен с проверка на 6 юли на "Армията". Първата среща за Лига Европа е на 11 юли, а в уикенда на 13 - 14 юли се открива шампионатът на Първа лига.

Първите нови попълнения бяха вече официално обявени. Към днешния момент те са: бранителят Петър Занев, офанзивните халфове Диего Фабрини и Денис Давидов, както и шотландският нападател Тони Уот. С тима подготовка започва бранителят Пламен Гълъбов, играл като преотстъпен в Етър, а за лагера в Тетевен ще заминат и младоците Митко Митков, Иван Митрев и Петър Петров, които се представиха на ниво във Втора лига с екипа на Литекс. Да се докоснат до професионализма в мъжкия футбол шанс отново ще имат и някои от талантите на червената Академия. Новото име сред тях е на 16-годишният страж Илия Шаламанов.

Досега армейците се разделиха с вратарите Данте Стипица и Георги Китанов, бранителя Стивън Перейра и халфовете Никола Колев и Александър Георгиев, чиито договори с клуба изтекоха. Освен на тях, клубът благодари за професионализма и на младия страж Слави Петров, който също ще търси изява и развитие на потенциала си в друг отбор. Във френския Сент Етиен пък се завръща крилото Жоржиньо, който игра цял сезон на "Армията" като преотстъпен. По селекцията продължава да се работи и не е изключено скоро да има още входящи и изходящи трансфери.