Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. 

Днес публикуваме материал на Кристиан Куманов, който обръща внимание на проблемите в българския футбол и слабите игри на националите ни.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Никой ли не забеляза, че на последната конференция преди мача с Казахстан Петър Хубчев се изказа съвсем тактично и деликатно. Само дето не каза ''толкова им е футболния капацитет на момчетата''. От къде да извика футболисти, които да са добре подговтвени физически, да са тактически грамотни и редовно играещи в клубните си отбори? 

Каквато и тактика да приложи Хубчев, резултатите са едни и същи. Колко треньори минаха до сега през нациолния отбор, за да бъдат причината и прикритето на абсурдната политика на БФС. За това всеки един, който е бил начело на отбора, казва едно и също: "Искам момчетата да се раздават и да бъдат колектив, това е тяхната сила''.

Какво друго да каже и Хубчев, като не иска да ги обиди и да не бъде погнат ''колективно'' от момчетата. Хубчев прави каквото може, за да приличаме що годе на отбор, практикуващ някаква смислена игра.

"Момчетата" ни обаче не могат да си подадат три пъти топката, не могат да уцелят вратата, а физическото и тактическото им състояние е плачевно. Истината е, че нивото на Първа лига в България е трагедия, а именно от там трябва да идва свежата кръв в националния ни отбор.

Клубните школи са тотално зарязани, взимат се някакви анонимни чужденци, чрез които се прави успешен бизнес, но те с нищо не вдигат нивото на първенството ни и не помагат за развитието на националния отбор.

Погледнете какви таланти бълват от малките клубове в Италия, Холандия, Франция и то без да претендират с някакви космически бюджети, нито да имат болната фантазия, че са фактор. Така че, едва ли Хубчев нови най-голяма вина, тя трябва да се търси на друго място, някъде по горните етажи на управата на БФС.

Кристиан Куманов, специално за Gol.bg