Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме нов материал на Пламен Станков, който излива болката си от загубената Купа на България от Левски.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Левски сам се би. Футболистите на ”великия” Делио Роси отново не изневериха на себе си и пропуснаха  директно участие в Европа. Благодарение на перфектно изиграния мач /тактически/, скоро ще честваме юбилей 10 години без купа! Златомир Загорчич мечтаеше да играе пред пълни трибуни и успя. За купа не смееше да помисли, но се случи. Делио Роси имаше пълни трибуни и не успя. Да ги зарадва. Да им се отблагодари за подкрепата. Да ги дари с купа, вместо калъфка. Не можа да използва тази синя вълна и така да помете Славия, че след мача да не знаят къде е ”Овча купел”.

Всъщност няма нищо случайно с поредния неуспех на ”сините”. Колко национали има от Левски? Отбор без футболни хора в ръководството, треньор който редува загуба с равен и тук там някоя победа, тим борещ се за влизане в… тройката, няма дузпаджии, вратар който нито знае кога да излезе, нито реагира на удари извън наказателното поле, за ръководене на защитата да не говорим, състав в който често по-добрите са на пейката, великият номер 9 на Гунди се разхожда от … някакъв Буш. Собственик, който спонсорира Лудогорец?! Няма спортен директор, финансов директор поема вината за загубата… Левскари, събудете се! 

Какво означава финансов директор да поеме вина? Да върне парите на тези, които са си купили билети за мача, да пусне вход свободен на всички мачове на Левски, докато отборът не се върне там където му е мястото. Да отвори сектор ”А” на стадион ”Георги Аспарухов”, за обикновените левскари, не само за платежоспособните, да спре за говори за футбол, да каже поне 3 причини за загубата, да смее да обвини тези, които са довели тези футболисти /ако въобще знае/ или да критикува този, дето ги е подредил на терена. Да покаже поне една снимка по екип от час по физическо, когато е бил ученик… Това е поемане на вина. Останалото е позьорство.

Бихме ЦСКА и какво от това? Без Каранга и най-добрият българин в нашето първенство Десподов. Просто извадихме късмет, че ”червените” ги уцелихме в лош момент. И си повярвахме. Но ЦСКА не е всичко. Най-сладки са победите срещу тях, но шампионската титла, купата на България, участие в Европа, красива игра, победи… Тук Левски го няма никакъв. Седмица преди финала казах, че Левски много трудно ще спечели купата, без значение срещу кого играе. Без да омаловажавам българското във Славия и евентуалната невероятната игра на Гошо Петков.

Просто се съмнявах в нашия наставник - безличният италиански ”специалист”. Чух след мача нещо от сорта ”Какво е виновен Делио Роси? Той ли да вкара гредите, дузпите”…Но, не съм съгласен с това мнение! Големият треньор е този, който освен да надиграе съперника и завършва като победител. Ще поясня. Когато смазваш с игра и до гол не се стига – не се чака 120 минути. Правят се вътрешни промени, въртят се халфове, нападатели, сменя се тактиката, използват се хитрости… Прибираш се в собствената половина, изтегляш противника, оставяш двама на центъра и с контра ги порязваш. Ако и така не се получи, минаваш на преса. Ако пак греда, следва тотален щурм в 35 минута все едно е 88-а.

И така до гол. После е лесно. Защото отборът срещу теб не е от твоята класа. Просто са едни финалисти, добрали се дотук с помощта на съдии срещу Ботев. Ако и така не стане, значи си сбъркал състава. Правиш смени не в 118-а минута, променяш позиции и няма как да не успееш, защото зад гърба си имаш невероятна публика, пълни трибуни на финал и всичко необходимо за празник. Какво от всичкото това направи Делио Роси? Нищо!!! Е, сега разбрахте ли колко е ”велик” и защо не вкарахме? Стига с този мал-шанс.  Големият треньор от 35 мача губи 3, Делио Роси спечели 3.

За каква купа става дума??? Синият екип сам не може да бие! Левски има само публика, име, история, религия, легенди. Левски в момента има и футболисти. Няма качествен треньор, няма футболен човек за спортен директор, няма мениджъри, няма човек който да му тежи думата в съблекалнята, няма лоби във футболния съюз, няма кой да се скара на някой съдия. При този ”самоход” и калъфката е много. 25 точки след Лудогорец, 12 точки след ЦСКА, несигурно трето място, гарантирано четвърто… Синята тишина е най-вече заради Делио Роси. Повтарям се, но по-точно не мога да го кажа – ”Левски е марка, несъвместима с настоящия треньор. Ако му се плаща за резултати, трябва да си тръгне за Италия на стоп!”

Материал на Пламен Станков