Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности. 

Днес публикуваме нов материал на Александър Линдарев, който отново прави коментар за ЦСКА и снощната разгромна победа над Адмира Вакер

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Снощи, на стадион „Българска армия”, ЦСКА изигра може би един от най-силните си мачове в последните години! Направи го напук на критиците, напук на всички, които не вярват в потенциала на отбора и на старши треньора Ел Маестро. 

Естествено, тази победа не бива да ни главозамайва и трябва да останем здраво стъпили на земята. Да бъдем трезви в оценките си и да дадем време на този треньор, защото той само за 4 мача доказа своята компетентност. Доказа, че има прекрасни виждания за играта, вариативно мислене и е много умерен в изказванията си. Не лети в облаците и не обещава нищо! То и никой няма нужда от обещания.

Работа трябва, а пред ЦСКА има още много такава! Харесва ми, че наглася играта на отбора спрямо противника. Предполагам, че не се беше запознал добре с играта на Локомотив, защото те имат доста промени от миналата година и нямаше как да знае как ще изглеждат, но за 45 минути ги разучи, направи корекции и през втората част ги разбихме. Но да се върнем към снощи. 

Важно е да се отбележи, че тази победа беше изкована, въпреки многото наказани и контузени играчи. Наложи се да прекроява почти целия отбор. Аз лично бях изненадан, че Перейра започна в центъра на защитата. Очаквах Секулич да бъде там, а Перейра на бека, но признавам си...този ход беше гениален. Перейра беше железен.

Вдъхваше страхотен респект и излъчваше спокойствие. Беше перфектен и в борбата за първа топка, на втория етаж, изпреварвания, пласирания...нямаше грешка! Това помогна и на Чорбаджийски, който беше спокоен, защото знаеше, че има колега, който може да покрие евентуално пропукване в отбраната. Бикел и Пинто! Художниците на ЦСКА! Наистина сякаш рисуваха по терена. Не мога да се сетя за грешно отиграване на някой от тях. Бяха нужната опора в центъра и същевременно отлично връзваха и развиваха многобройните ни атаки.

Силен мач и за Десподов, Джеси и Интима. Всичко се получаваше. А Мауридес вече със сигурност можем да го определим, като истинска перла в селекцията! Спиране, гърдиране, поглед върху играта, завършващ удар. Фантастичен е. Притежава комплексни качества, които рядко се виждат в един централен нападател. Може би му помага факта, че като юноша е играл и в защита и в халфовата линия, но се радвам, че си е намерил мястото и сега ще се скъса да бележи за ЦСКА! Дано се опази от контузии и наказания, защото отлично знаем с какво ще си служат конкурентите на червените!

Първото полувреме беше истинска магия. Всички на стадиона се питахме: Какво става? Какво се случва? Каква е тази лекция? Унищожителна акция, на един озверял армейски отбор! Съвсем логично през втората част намалихме темпото, с оглед на това, че все пак това е турнирен сблъсък и беше важно да не допуснем, някоя глупава грешка и да върнем Адмира в мача. Поздравявам абсолютно целия отбор, всички фенове, които подкрепиха момчетата и цялата червена общност!

Със ЦСКА до края на света и после пак!

Материал на Александър Линдарев